2010- Analize Green Bastards



Echipa: Carmen Bărbart, Mandy Schönemann



 Analiza de față se concentrează asupra perimetrului înscris de Dealul Minei. Studiul realizat face trimitere către situații și contexte similare, cumulând o serie de scenarii posibile ce ar putea veni ca și intervenții în amplasamentele alese acest an în tabără. 
  
 Proiectele ce se conturează în anul 2010 se vor folosi de studiile din acest material, pentru a facilita integrarea acestora în sit. 
    În 2010 se conturează mai bine arealele pe care le studiem și reușim să marcăm și punctele forte ale regiunii, dar totodată s-au identificat și probleme majore cu care ne confruntăm. O problemă mare ar fi instabilitatea solului în două zonă brăzdate de exploatările de suprafață începute la sfârșitul sec XX, marcând profund structura dealului. Zone mai mici de exploatare se văd dispersate pe versantul sudic. Exploatarea masivă ce încalecă dealul pe direcția filonului principal se află pe versantul estic. În mare proporție versantul a fost dislocat din loc, iar acuma terenul se stabilizează natural , pâlcuri răzlețe de mesteacăn se fizează pe terenul acid din această zonă. 
Pentru alunecările de teren se propun sistematizări verticale folosind materiale prefabricate sau materiale prelucrate în situ.                                                      


Areale  importante ilustrând zona mare studiată în acest an, iar pe un areal mai mic cu roșu exploatările intensive de pe versantul vestic și sudic. 



Studii ce vizează vegetația din perimetrul studiat. Se propun totodată specii de plante ce se pot să se dezvolte în reginile afectate de exploatările miniere.


Leave a Reply

Search This Blog