2010 - Traseul Calvaria

Echipa: Diana Stanca, Victor Corbean, Darko Bogdanov, Bogdan Pascalău
  
 Propunerea a luat în calcul amenajarea întregului traseu cu puncte cheie. Acesta pornește din centrul vechi al Băii Spri de lângă stația de autobus. A fost considerat un reper important, rol de legătură rutieră pentru turiștii ce sunt din afara localității și poziționarea avantajoasă chiar la drumul județean. 

I.Stația de autobus din centrul vechi al Băii Spri



II. Strada Avram Iancu - analize și propuneri






IV. Reamenajarea spațiului din jurul capelei Calvaria

Un lucru foarte important de sublinat e rolul catalizator al capelei din punct de vedere spiritual, ea fiind un sprijin și poarta de acces pentru ocnașii ce urcau spre mină, un refugiu mental pentru cei ce ajungeau constrânși de situații dificile sau diferite accidente din rețeaua de galerii. Acești ocnași duceau o viață fosrte aspră în   special în periada de dinaintea tehnologizării procesului minier de extracție, accidentele fiind un fapt comun. 
În 2010 accesul la capelă străbătea o mică livadă de pomi distribuiți haotic, printre care urca cu mare dificultate o potecă îngustă. S-a constatat și lipsa unor popasuri pe lungimea traseului, se putea constata doar o bancuță așezată timid la buza terasei pe care se afla capela. 
Vegetația abundentă cenzura panorama către baza tarseului din centrul istoric al orașului. S-a luat în considerare și o cosmetizare la nivelul vegetației pentru a susține un traseu mai blând. Accesul în această ”grădină” se face pe lângă un punct de refugiu gândit ca un spațiu flexibil ce susține diferitele evenimente ce se pot autogenera prin această atenție specială acordată spațiului de cult.





Leave a Reply

Search This Blog