2011 - Amenajare Ruine Măgura Băii

Echipa: Katerina Georgescu, Alexandru Mociran, Dinu George


 Pe situl de față se mai găsesc ruinele unei vechi stații de aeraj, Măgura Băii. Pe sub Clădirea de cărămidă de pe terasă trec 2 pasaje subterane, ceea ce probabil erau folosite pentru o presortare. 
Pe direcția fluxului tehnologic ce venea din burta dealului se găsea un cadru  de beton armat cu un scripete ce poate să ne ducă cu gândul la manipularea unor sarcini grele. 
   

  De-a lungul anilor de tabără pe acest sit s-a insistat cu o serie de propuneri ce rezonează mai mult sau mai puțin cu situația de azi și cu ce se urmărește acolo, așa că în anul 2011 proiectul propus se concentrează mai mult asupra infrastructurii acestui complex pe care-l conservă, iar clădirea dezafectată e eliminată, datorită și stării ei avansate de degradare. 
   
    În locul ei se intervine cu un proiect foarte temperat într-o manieră peisagistă ce încearcă să se evoce un cadru cu Baia Sprie, printr-o breșă din pădurea ce coboară ușor sub această platformă. Pasajele de sub vechea clădrie vor găzdui o expoziție permanentă cu istoria locului și fluxul tehnologic ce lega întregul complex Măgura Băii. 

   În soluție sunt prevăzute și o serie de sistematizări verticale ce vizează porțiunea de versant instabil ce flanchează nordul sitului.












Leave a Reply

Search This Blog