2010-Traseul Lacului

Echipa:Diana Dumitrașcu, Adelina Iernuțan, Adrian Micu,  Lorant Molnar, Iza Săsăran


Proiectul de față speculează alternativele principale ce au acces la Lacul Albastru și câteva puncte cheie de pe acest traseu. Un traseu în buclă este conceput în perimetrul protejat propus, marcat cu linie roșie, acesta fiind extins pe un areal mai mare, un areal tampon care cuprinde și alte amenajări. 
  Mai multă atenție au primit 3 puncte:
  • accesul principal înspre lac de lângă bazinele de apă de pe Dealul Minei, este accesul cel mai uzitat dinspre străduțele din Baia Sprie în porțiunea de la baza dealului. 
  • fosta stație de aeraj Măgura Băii, acum o clădire dezafectată
  • platforma de lângă Ruinele puțului Francisc ce se află în arealul tampon a zonei de protecție racordându-se zonei prin traseul vechiului apeduct. 

I. Punctul de acces în perimetrul protejat


II. Lacul Albastru

Intervențiile din jurul lacului sunt minimale în special în zona protejată. Se urmărește un contrast mic între context și propunerea de amenajare, urmărindu-se o mai bună integrare. Piesele de mobilier sunt propuse din materiale locale. 

III. Foișor propus pe platforma de lângă ruine



 Este un debușeu foarte uzitat de turiștii de weekend din care majoritatea sunt localnici. În prezent sunt doar câteva piese d emobilier improvizate cu materiale reutilizate de localnici pentru a putea servi un minim confort de spațiu de odihnă.



IV. Punctul de acces în perimetrul protejat

În acest scenariu clădirea existentă va trece printr-o reabilitare și exindere urmându-se o reconversie totală. Va găzdui funcțiuni publice. Spațiile din subsol se pretează foarte bine pentru un cadru expozițional. Spațiile supraterane oferă cadre valoroase către lac și către Baia Sprie, astfel au fost propuse platforme terasă. 
Soluția constructivă păstrează structura existentă, imaginea rezultată conservă o parte din elementele ce definesc ansamblul, contrastând cu o imagine nouă simplă ușor de reperat în acest perimetru. 









V. Schițe de proiect pentru mobilier și sitematizări în perimetrul protejat





Leave a Reply

Search This Blog